Baby Fotoshoot

Baby Fotoshoot: Tips, Ideeën en Prijzen voor de Perfecte Herinnering

Als kersverse ouder wil je natuurlijk niets liever dan de mooiste herinneringen maken met je pasgeboren baby. Een baby fotoshoot is daarvoor dé ideale manier. Maar waar moet je allemaal aan denken voor een geslaagde fotoshoot? In dit artikel geven we tips, ideeën en prijzen voor de perfecte baby fotoshoot.

Inleiding

Een baby fotoshoot is een bijzonder moment om de eerste levensmaanden van je baby vast te leggen. Een moment om later terug te kijken en te genieten van die mooie herinneringen. Het is belangrijk om je goed voor te bereiden op de fotoshoot, zodat je straks het gewenste resultaat hebt.

Baby fotoshoot met unieke achtergronden

Tips voor een succesvolle baby fotoshoot

 1. Kies het juiste moment
  • Bepaal het tijdstip waarop je baby op zijn/haar best is, bijvoorbeeld na een slaapje of voeding. Daarom is een fotoshoot bij Pure Newborn vaak in de ochtend het prettigst.
 2. Zorg voor een ontspannen sfeer
  • Zorg ervoor dat uw baby goed uitgerust is en een volle buik heeft. Neem de playlist mee die je vaak koos tijdens de zwangerschap voor rustige muziek of een vertrouwde knuffel.
 3. Wij maken gebruik van natuurlijk licht
  • Natuurlijk licht zorgt voor de mooiste foto’s, zo werken wij altijd met zacht licht en geen harde flitsen. Wil je het allerliefst alleen maar natuurlijk licht, dan is buiten in de natuur een optie.
 4. Wees geduldig
  • Een baby heeft zijn/haar eigen tempo, wij zijn enorm geduldig en forceren niets.
 5. Wij weken samen met een fotograaf en assistent
  • Je kan ons altijd vragen over je wensen en ideeën, wij denken graag mee om zo het beste resultaat te krijgen.
Lachende baby tijdens fotoreportage
Schattige baby tijdens fotoshoot

Ideeën voor een baby fotoshoot

 1. Newborn fotoshoot
  • Een fotoshoot van je pasgeboren baby, waarbij de nadruk ligt op zijn/haar schattigheid en teerheid. Dit is vaak in de periode tot 6 weken na de geboorte.
 2. Baby fotoshoot
  • Vaak is een verschil tussen Newborn en Baby dat de kindjes vaak niet meer zullen slapen, het is dus vaak een wakkere shoot. Prachtig om juist die lieve lachjes, die ieniemienie tandjes vast te leggen.
 3. Themafotoshoot
  • Een fotoshoot vanaf jullie baby in een bepaald thema, bijvoorbeeld een Cakesmash– prinsessen-, dieren- of junglethema.
 4. Familiefotoshoot
  • Een fotoshoot waarbij het hele gezin op de foto gaat, met de baby als middelpunt. Dit kan zijn tijdens de newbornshoot of baby fotoshoot.
 5. Buitenfotoshoot
  • Een fotoshoot in de natuur, bijvoorbeeld in ons romantische park of op het strand.
 6. Lifestyle fotoshoot
  • Hiervoor komen wij aan huis bij jullie. Het is een fotoshoot waarbij het dagelijks leven van jullie baby centraal staat, wij leggen ongedwongen en niet geposeerd jullie gezin vast.

Hoe lang duurt een baby fotoshoot?

Een baby fotoshoot duurt meestal tussen de 1 en 2 uur, afhankelijk van verschillende factoren. Allereerst speelt de leeftijd van jullie baby een belangrijke rol. Als jullie baby nog erg jong is en dieper slaapt, kan de sessie korter zijn dan wanneer uw baby al wat ouder is en meer wakker is. Daarnaast kan de duur van de sessie ook afhangen van het aantal wensen en decors die jullie willen gebruiken. Onze shoot zijn algemeen sneller doordat elke shoot bij Pure Newborn altijd met 2 personen is, dit zorgt voor enorme tijdwinst en is hierdoor uitermate veilig en gezellig.

Op een oudere leeftijd zal je zien dat ze meestal max 45 minuten geconcentreerd zijn, een Baby fotoshoot duurt daardoor meestal ong. 60min. Daarentegen duurt een newbornshoot meestal langer zo’n 1:30-2 uur, omdat we rekening houden met een pauze voor rust of voeding.

Fotograaf legt speciale momenten vast tijdens baby fotoshoot

Prijzen van een baby fotoshoot

De prijzen van een baby fotoshoot variëren, naar keuze van het gekozen pakket digitale beelden. Ook is er een verschil in type fotoshoot, zo is een Newbornshoot iets duurder dan een Baby of Familieshoot. Gemiddeld kost een baby fotoshoot tussen de €225 en wil je geen keuze maar alle foto’s €550. Er zijn verschillende pakketten, denkend aan een Minishoot voor 5 digitale beelden of het luxe pakket waarbij je alle foto’s ontvangt en bijvoorbeeld een album en afdrukken inbegrepen zijn.

Waarom kiezen voor ons?

Wat wij zelf heel erg prettig vinden is dat wij samen zijn tijdens de shoot. Er is dus een fotograaf en een Baby Expert, zo noem ik mezelf maar na inmiddels zoveel jaren in het vak te zijn. Veel klanten verontschuldigen zich vooraf, omdat ze ongerust zijn voor een huilbui. Je zal zien dat dit ontzettend meevalt, ik weet heel snel te begrijpen hoe ik jullie baby hoe klein ook op zijn gemak kan brengen 😉 Ik schrik niet snel van een huil.

Wij geloven erin dat de herinneringen die jullie nu maken zoveel liefde is voor later. Breng de liefde voor elkaar in beeld, met hulp van ons.

Gun jezelf en je gezin iets bijzonders. Een prachtige herinnering aan deze periode in jullie leven, je prachtig groeiende buik, het nieuwe leven of juist deze fase in het leven als gezin.

Koester Fotografie, want deze herinnering is liefde voor later!

Klik hier als je meer wil zien van onze style en ons Baby Portfolio, nieuwsgierig geworden naar onze tarieven? Die vind je hier.

Conclusie

Een baby fotoshoot is een bijzonder moment om de eerste levensperiode van je baby vast te leggen. Door je goed voor te bereiden in style en match qua fotograaf, krijg je het beste resultaat. Er zijn verschillende ideeën voor een baby fotoshoot, van een themafotoshoot tot een buitenfotoshoot. Een Baby Shoot is er voor verschillende leeftijden van jullie kindje. Net na de geboorte heet het Newborn Fotografie, deze fotografie is meestal mogelijk tot max 6 weken. Hierna zijn ze vaak te wakker en is een Baby Fotoshoot dus ideaal.

Contact us

Form submitted successfully, thank you.Error submitting form, please try again.
newborn | zwangerschap | baby | familie | outdoorINSTAGRAM
follow us @purenewborn.photography

email us | info@purenewborn.nl

Location: Rotterdam

Op alle reportages zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing. Klik HIER om deze te lezen. Hier lees je alles over onze PRIVACYVERKLARING