Newborn Fotoshoot

Waarom Newborn Fotografie

Een Newborn Fotoshoot inmiddels iets wat niet meer is weg te denken is na de geboorte van jullie kindje. Waarom is een newborn-session zo belangrijk? Omdat:

Die allereerste dagen wil je graag vastleggen als herinnering die je nooit meer kan worden afgenomen. Newborns worden binnen de eerste 2 weken gefotografeerd (beste periode 6-14 dagen oud).

Op deze leeftijd zijn ze nog heel erg slaperig en zijn nog mooi flexibel om die mooie curl-pose te verkrijgen. Voordat je het weet is jullie newborn een baby die kruipt, loopt en gaat praten. Zelf hebben wij een zoontje van 12 jaar, als geen ander weten wij hoe speciaal die eerste dagen zijn maar ook hoe snel ze groot zijn. Nu alweer 12 jaar geleden maakte wij ook van hem onze eerste newborn-session, zijn eerste newborn fotoshoot. Deze herinneringen zijn voor ons nu goud waard. Voor mij ging de periode na de bevalling behoorlijk langs mij heen, door de foto’s blijf ik herinneren hoe prachtig dit moment in ons leven was.

baby-shoot-puur-kussens

Hoe werken wij tijdens de fotoshoot?

Natuurlijk is er rekening gehouden met een drinkmoment, het liefst vooraf aan de shoot. Dit kan eventueel ook thuis voor vertrek of bij ons in de studio voor we starten. Er is een ruimte voor privacy tijdens borstvoeding. Graag zorgen wij voor een kopje koffie/thee of water. Onze klanten voelen zich altijd zeer op hun gemak. Prettig is als de newborn alvast ontbloot zijn drinkmoment krijgt, lekker ingewikkeld in een warme wikkeldoek “luiertje nog aan”.

Wij maken gemiddeld 4 verschillende set-up foto`s. Dit zal zijn in props “mandjes/emmers” en op de “bean-bag “meer de focus foto van de newborn. Een groot plus punt is dat Pure Newborn samen werkt (assistent + fotograaf). Hierdoor zullen wij jullie als ouders niet om verantwoordelijkheden vragen tijdens het assisteren. Alles rondom de styling, posing, communicatie wordt gedaan door Lizzy, zij zal altijd dicht naast de newborn aanwezig zijn hierdoor kunnen wij garanderen dat de newborn reportage uiterst safe is. Muhsin verzorgt verder alles rondom de fotografie en de nabewerking. Naast dat wij samen werken zijn wij ook man en vrouw ;D Ideaal op elkaar afgestemd en met heel veel plezier maken wij de allermooiste herinneringen voor jullie. Zo voor ons werk natuurlijk ook ons portfolio

Wanneer wordt de newborn-session gepland?

Zoals we hierboven wordt omschreven, is de beste periode vóór de leeftijd van 2-3 weken. Op deze leeftijd, zijn ze nog diepslapend, mooi curly “flexibel” en laten ze zich meestal makkelijk poseren. Wanneer ze slapend zijn, is het makkelijk om hen in deze curly poses te brengen. Voor een offerte of boekingen kan je mailen naar: info@purenewborn.nl of neem gerust vrijblijvend met ons contact op via hier

Wanneer boek je de newborn fotoshoot?

Wees op tijd met boeken, belangrijk is om de newborn reportage te reserveren als je zwanger bent. De beste periode is rond 18-25 weken. Rekening houdend met de uitgerekende datum boeken we de afspraak in, uiteraard houden wij er rekening mee dat dit 2 weken voor of er na kan zijn. Als je mooi op tijd boekt, kan er wellicht ook een mooie passende Zwangerschap fotoshoot worden geboekt. Je ontvangt dan uiteraard een combinatie-korting, Sowieso is het altijd prettig en leuk om ons alvast te leren kennen tijdens de Zwangerschap shoot. Wij boeken maximaal 5 newborns per week, wees daarom op tijd want vol=vol.

Zodra je bevallen bent, laat het ons zsm weten zodat wij de definitieve afspraak met elkaar kunnen plannen. Houdt altijd rekening dat het op een maandag, woensdag of vrijdag zal zijn. Plan daarom kort na de bevalling op deze dagen gelieve nog niet teveel afspraken in de ochtend, totdat wij de afspraak hebben bevestigd.

Waar vindt de newborn reportage plaats?

Onze daglicht studio is gevestigd in Capelle aan den IJssel, dit ligt vlakbij Rotterdam Alexanderium (de bekende Woonmall). Wij beschikken over een prachtige ruimte ingericht in 2 delen. Beide ruimtes hebben hun eigen doel. Zo is een ruimte ingericht in een prop ruimte en een studio ruimte. Wij beschikken over prachtig daglicht. Dit is dan ook direct ons grote voordeel. Alle props, achtergronden, stoffen en de vloerdelen zijn in ons handbereik. Onze voorkeur gaat daarom uit om de shoot bij ons in de studio te laten plaats vinden. Toch komt het voor dat de klant liever wenst dat wij naar hen komen, belangrijk is dat wij gebruik maken van daglicht waardoor wij een raampartij nodig hebben. Reportage op locatie is mogelijk, geef dit vooraf aan tijdens de offerte. Houdt rekening met extra kosten voor reistijd + reiskosten.

Worden er ook foto`s van ons gemaakt?

Natuurlijk! Ik herinner me nog goed die eerste dagen na de geboorte. Trots was ik op onze zoon, zelf kroop ik het liefst onder een deken als er een camera aan kwam. Toch heeft mijn man mooie herinnering kunnen maken, echter had het allemaal mooier geweest alsik meer mijn best deed. Nu realiseer ik mij pas hoe kostbaar deze momenten zijn. Daarom stimuleren wij graag iedere papa en mama om deel uit te maken van de Newborn Reportage. Wat welk belangrijk is om te weten is dat de focus ligt op de newborn. Zoals boven omschreven duurt een newborn reportage meestal rond de 2 uur. Het eerst uur zullen wij foto`s maken van de newborn waarna wij het laatste moment nemen om de familie foto`s te maken.

Wat voor kleding kunnen we het beste dragen?

Ons advies zijn strapless tops voor mama of een mooi effen spaghetti-band topje. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van onze kleding, prettig is wel als je al een ondertop aan hebt. Onze favoriete kleuren zijn; creme/beige/wit/zwart. Omdat wij graag een pure style verkrijgen, is het mooi als papa zijn bovenlijf ontbloot of een mooie effen shirt draagt (afgestemd op mama). Tijdens de familie foto`s zorgen wij ervoor dat we jou van je mooiste kant laten zien, de focus draait om het samen zijn met jullie gezin. 

Wil je graag meer weten over wie Pure Newborn is? Kijk dan gerust even hier

Contact us

Form submitted successfully, thank you.Error submitting form, please try again.
newborn | zwangerschap | baby | familie | outdoorINSTAGRAM
follow us @purenewborn.photography

email us | info@purenewborn.nl

Location: Rotterdam

Op alle reportages zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing. Klik HIER om deze te lezen. Hier lees je alles over onze PRIVACYVERKLARING