Safety Newborn

Newborn Fotografie een opkomende trend in Nederland

Om die reden vinden wij het prettig u als ouder te informeren over Newborn Safety. Omdat er veel nieuwe Newborn fotografen beginnen en de populariteit voor newborn fotografie enorm groeit in Nederland is het goed om u als ouder te laten informeren. Veel van de nieuwe fotografen en ook ouders zijn zich niet bewust van het gevaar bij newborn fotografie. Ben je “aankomend” ouder en denk je eraan om een newborn fotoshoot te laten maken, neem dan even de tijd om jezelf in te lezen over onderstaande regels.

Als ouder is het net zo belangrijk om op de hoogte te zijn van bepaalde regels rondom Newborn Fotografie. Als zeer ervaren newborn fotograaf met inmiddels 10 jaar ervaring, weten wij waar erop gelet moet worden. Graag informeren wij jullie, zo weten jullie als ouders wat je kan verwachten van de fotograaf. Maar ook waarop moet worden geldt tijdens een newborn fotoshoot. 

Wordt er gewerkt met een opgeleide assistent tijdens een newbornshoot? 

Vanaf het eerste moment waren wij ervan overtuigd dat wij de sessies wilde gaan aanbieden in teamverband. Wat betekend dat een fotoshoot altijd met een opgeleide assistent is en een ervaren fotograaf. Wij bieden op deze manier een rustig gevende sfeer waar de veiligheid voor op staat.

Om de Safety van de newborn bij sommige poses te kunnen garanderen, zal er gewerkt moeten worden met een composite image. Een composite image is eigenlijk het samenvoegen van 2 of meer foto`s tot één eigen beeld. Wensen jullie zo’n exclusieve pose, informeer dan altijd vooraf bij de fotograaf of zij werken met een composite image en of zij dit doen met een assistent of de ouder zelf. Niet elke fotograaf is bekend met deze werkwijze en bedenk ook vooraf goed of je als ouder zelf wil meewerken aan deze pose.  

De Safety regels waar Pure Newborn Photography mee werkt:

1) Laat een newborn nooit alleen

Een newborn maakt onwillekeurige bewegingen. Deze ‘reflexen’ horen specifiek bij pasgeborenen. De meest bekende reflex is de MORO-reflex, ook wel ‘schrikreflex’ genoemd, die later zal overgaan in gerichte bewegingen, bijvoorbeeld om iets vast te pakken. De baby is op deze leeftijd nog niet in staat deze bewegingen te controleren. Wij werken als een team en daarom zal de newborn nooit alleen gelaten worden, zelfs op een beanbag in een mand of andere prop is het altijd van belang dat er iemand (bij ons Elif) in de omgeving van de newborn is. Wanneer je om hygisnische redenen je handen wenst te desinfecteren, zorg dan altijd dat er een ouder heel dichtbij de newborn blijft en deze zijn ogen op de newborn houdt.

2) Immuumsysteem

Bij de geboorte is het immuunsysteem nog onrijp, dat wil zeggen dat niet alle componenten al volledig aanwezig en/of helemaal uitgerijpt zijn. Bovendien beschikt het immuunsysteem dan nog niet over geheugen; ieder contact met een micro- organisme is immers het eerste contact. Daarom is het belangrijk om bij zieke (zelf of directe familie) de shoot te verplaatsen. Het is belangrijk om de newborn zo veel mogelijk van ziekes van buitenaf te beschermen. Daarnaast is het erg belangrijk om handen voor de shoot en tussendoor goed te wassen. Je handen dragen de meeste bacterien en tijdens het werken met de newborn raak deze het gezicht en handen aan.

3) Prop Safety

Uiteraard wil iedereen een origineel beeld vastleggen en sommigen gaan hierin ver en dat maakt ons extra bezorgd. Bij het werken met props zijn de volgende regels belangrijk; gebruik altijd producten die zacht zijn, comfortabel en een laag risico voor het omkiepen van props. Wij adviseren streng om geen producten gemaakt van glas te gebruiken. Zorg altijd ervoor dat je heel dicht in de buurt bent van de newborn en werk het liefst altijd met een composite image. Is je wens graag om een hangende pose te doen, controleer vooraf eerst goed het materiaal en verdubbel het gewicht van de newborn en laat dit 20 minuten hangen. Al onze slings zijn vooraf getest op kwaliteit materiaal en het dragen van zwaarder gewicht. Tevens werken wij niet met de newborn hangend aan de weegschaal tijdens de shoots, dit is een composite image.

4) Acrocyanose

Sommige newborns worden geboren met acrocyanose wat inhoudt dat handjes en/of voetjes blauw van kleur zijn. In de eerste paar uur na de geboorte trekt dit vaak vanzelf weg, omdat bloed en oxygen nog niet waren gecirculeerd in handen en voeten. Wat we hiermee willen aangeven is dat je altijd allert moet zijn tijdens het poseren of handjes/voeten niet blauw kleuren. Als je ziet dat de baby een blauw hand/voetje krijgt, verleg de newborn dan in pose zodat de circulatie terug zal komen.

5) Zwaar hoofdje

25% van het gehele lichaamsgewicht zit in het hoofdje. Een volwassen hoofd heeft ongeveer 10% gewicht van het totale lichaamsgewicht. Wat betekent dat het hoofdje van de baby erg zwaar is voor het lichaampje. Alle poses die omhoog gedaan worden moeten daarom dan ook ondersteund worden. Bij zoals de handen liggend onder de kin pose, is het altijd erg belangrijk dat het hoofdje ondersteund wordt (dmv een vinger of totaal vasthouden). De potato sac pose moet altijd gedaan worden als composite image, waardoor er 2 fotos gemaakt worden die je als één foto samenvoegt. Het is dus erg belangrijk te weten dat de newborn deze pose nooit zelf zou kunnen!

Zij kunnen niet zelf het hoofd dragen. Heel veel poses zijn obv composite images soms is de newborn in zijn geheel ondersteund en soms dmv een vinger van de assistent of bij liggende poses is er een hand in de omgeving om snel te kunnen ingrijpen. Het is daarom belangrijk om te weten dat het gewicht van de baby aan de voorkant ligt, leg je de newborn in een mand zorg dan voor extra gewicht in de onderkant dmv een pak rijst of gewichtjes zodat het kantelen van de mand hierdoor wordt voorkomen.

6) Niet alle newborns willen alle poses

Een newborn is een individue, zoals jij en ik. Niet alle personen kunnen zichzelf in iedere pose krijgen. Als je voelt dat een Newborn tegenwerkt bij een pose, stop dan met de pose. Er is nog zoveel anders wat je wel zou kunnen doen, je hoeft niet perse die pose te doen als er nog genoeg andere poses zijn. Wij maken vaker mee dat een ouder vraagt om de curly poses op de Beanbage, schitterend vinden wij ook! Echter is het niet te garanderen dat ook jullie kindje deze poses prettig vindt. Tijdens het eerste contact met de newborn kijk ik wat soepel gaat en wat minder soepel, de poses die de newborn niet makkelijk doet onhoud ik en werk op een creative manier aan andere mogelijkheden.

8) Veiligheid bij hoogtes

Houdt altijd de veiligheid van de newborn in gedachten als je op hoogte werkt. Werk je met ouders zorg dan altijd voor extra safety. Handen en een beanbag onder de baby zijn heel belangrijk. Het is erg belangrijk om bij iedere pose zeer veilig te werken, extra wanneer er gewerkt wordt op hoogtes. Laat de baby altijd onder een beanbag voor de veiligheid.

Gaat uit eindelijk de keuze niet uit naar Pure Newborn Photography, kies dan alstublieft voor een ervaren Professionele fotograaf. Kijk goed naar de ervaring en of zij op de hoogte zijn van de Safety werkwijze rondom de newborns. Werkt de fotograaf niet met een assistent, laat u dan vooraf informeren wat u kunt verwachten zodat u weet waar u aan toe bent. Een ouder blijft onervaren in deze situatie als assistent. 

Contact us

Form submitted successfully, thank you.Error submitting form, please try again.

email us | info@purenewborn.nl

Location: Rotterdam

Op alle reportages zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing. Klik HIER om deze te lezen. Hier lees je alles over onze PRIVACYVERKLARING