Ga niet door het leven, maar groei door het leven als Newborn Fotograaf

IMG_1339fb

Oke, dit keer iets meer over mezelf. Laat ik beginnen mezelf voor te stellen. Mijn ouders hebben mij de naam Lizzy gegeven, wat weer afkomstig is van Elizabeth (zoals mijn lieve Oma heet) 😉 Ik ben alweer 5 jaar een enorm blije mama van Semih en ik ben alweer 12 jaar de vrouw van Muhsin. Met zijn drietjes wonen wij in een gezellige wijk in Rotterdam Prinsenland, waar ook onze eerste stappen naar ons bedrijf 6 jaar geleden begonnen. Bijzonder blij waren wij met de komst van ons kleine wondertje, door al deze enthousiasme kochten wij onze eerste Canon Camera met daarbij een prachtige lens. Zo startte wij met onze eigen herinneringen te maken van de zwangerschap van ons wondertje. Ik herinner mij nog goed, die allereerste zwangerschapsfoto’s in het park… Natuurlijk was dat niets bij wat we nu maken, maar het was een begin en vooral een herinnering die wij vanaf dat moment ons leven lang mogen meenemen. De waarde voor Fotografie bloeide op het moment dat ons Neefje op de wereld kwam, wij legde na de geboorte hem met trots vast. Wat was dit magisch om te doen! De weken gingen voorbij en hij leek met de dag groter te worden, de herinneringen van de geboorte van een nieuw leven bleken hierdoor steeds meer waarde te krijgen. 6 maanden later werd ons eigen wonder geboren, dit gevoel is onbeschrijfelijk en ik denk dat alle ouders dit kunnen beamen. Wanneer je Mama of Vader wordt omarm je een magisch gevoel, je bent het gelukkigste mens op aarde!

Vanaf dat moment stond ons leven in het teken van het vastleggen van ons nieuwe leven. Helaas duurde deze periode niet lang onze start was niet zoals wij hadden gehoopt. Het bleek totaal geen roze wolk te zijn, het magische gevoel maakte plaats voor overlevingsdrang. Onze zoon bleek ernstig ziek en na een hoop ellende belandde wij na de eerste 10 levensdagen in het ziekenhuis. We zijn een zware tijd door gegaan en hebben maar weinig echt kunnen genieten, het eerste jaar stond vooral in het teken van medicijnen, slaap te kort en een huilende baby. Toch heb ik inmiddels geleerd dat alles wat in het leven komt, met een duidelijke reden gebeurd. Ik raakte mijn werk als Locatie Manager op een Kinderdagverblijf kwijt en hierdoor stortte je basis in. Ik zie alleen in alles wel kansen en zo zag ik dat veel vrienden en familie zwanger waren, wij legde hen vast en deelde de foto’s op Social Media. Het duurde maar een paar weken tot wij ook aanvragen kregen van onbekenden. Wij hadden niets te verliezen en zijn in het avontuur gesprongen. WAUW, wat geeft het mij een super dankbaar en trots gevoel als ik terug denk aan die tijd. Vaak onwennig maar toch professioneel zette wij de Studio op in de woonkamer voor vaak een Familiesessie, Zwangerschap of Newborn Sessie. Wij groeide en werden steeds sterker in wat we deden. Toen belde RTL4 met de vraag of zij ons mochten interviewen! Natuurlijk zeiden wij geen NEE 🙂 Vanaf dat moment veranderde voor ons veel, wij maakte onze eigen studio aan huis op zolder en merkte dat wij een eigen style op de markt hadden gezet. Vaak waren onze foto’s goed herkenbaar door onze eigen bewerkingsstyle. Inmiddels namen wij ook de keuze om beide Full-Time verder te gaan met ons eigen bedrijf en dit had succes. Wij draaide snel dubbel zoveel shoots per week en dat gaf een heel fijn gevoel, toch merkte ik steeds meer dat ik geen tijd vrij maakte voor Last Minute sessies. Ik merkte stiekem steeds meer dat ik het werken vanuit ons eigen huis steeds zwaarder vond worden. Onze zoon kon niet meer vrij leven en het huis moest de hele dag spik en span zijn, nu is dat met een kind gewoon niet altijd mogelijk. Er waren geen late feestjes meer in ons huis, doordat we vaak de volgende dag ons huis (geur) en rommelvrij wilde hebben. Het werd tijd voor onze eigen plek, het was mooi geweest zo! Maanden gingen voorbij tot wij eindelijk onze droomstudio vonden. Prachtige studio met 2 mooie ruime kamers, gelegen op de Begane Grond en 10 minuten van ons huis vandaan. Vanaf het eerste moment dat wij de sleutel kregen ben ik weer gaan genieten van ons eigen huis. Ons huis mag weer ruiken naar heerlijk eten, we laten weer rommel op de trap liggen (wat Mama niet altijd leuk vindt) en het is vooral weer een thuis geworden. Volgende keer meer over onze eigen studio 😉

Als ik zelf terug kijk naar deze foto genomen tijdens een Newborn Sessie, zie ik mezelf genieten! Het voelt als een droom, dit samen met de liefde van mijn leven te mogen doen. Deze prachtige herinneringen te mogen vastleggen geeft mij elke keer weer dat magische gevoel, dat ik omarmde toen ik zelf mama werd. Ik weet als geen ander hoe enorm belangrijk die eerste periode van het nieuwe leven is!

Liefs, Lizzy

Comments

comments

no comments
Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Menu